فاتح قله های مهربانی

به گزارش مجله سرگرمی، حسن حسن زاده ـ خبرنگار: هم کوهنورد است، هم غارنورد حرفه ای و هم مربی یخ نوردی فدراسیون کوهنوردی ایران.

فاتح قله های مهربانی
  • مجله کوه های ایران | مجله غارهای ایران

اگرچه همه او را با پیمایش و اکتشاف غارهای بکر ایران و دنیا می شناسند و اکنون نیز به عنوان رکورددار پیمایش و اکتشاف عمیق ترین غارهای ایران و دنیا شناخته می گردد اما هستی مهریزی بالاترین افتخارش را خدمت داوطلبانه به مردم شهرش می داند. او از توانایی، تجربه و دانش کوهنوردی و مهارت هایش در امداد و نجات مایه گذاشته تا طبیعت گردان و کوهنوردان کم تجربه ای که قصد صعود به ارتفاعات خوش آب و هوای توچال، گلابدره و... را دارند با خیال آسوده تر به دل کوه بزنند. در ادامه پای حرف های این بانوی کوهنورد و دغدغه هایش برای یاری به حادثه دیدگان و آموزش یاری های اولیه به طبیعت گردان و اهالی محله اش نشستیم.

گردشگران و کوهنوردانی که گذرشان به ارتفاعات شمیرانات افتاده، بانوی کوهنوردی را که در پایگاه امداد و نجات شمیرانات در محله فرمانیه فعالیت می نماید خوب می شناسند. هستی مهریزی که فتح قله های مرتفع کشور از دنا، آتش کوه ، ریزان و... را در کارنامه اش دارد، داوطلبانه با پایگاه امداد کوهستان شمیرانات همکاری می نماید و در ارتفاعات توچال، گلابدره و... برای یاری به حادثه دیدگان پای کار است. مهریزی از فعالیت هایش در پایگاه امدادی شمیرانات و آموزش بانوان جوان پایگاه برای خدمت رسانی به گردشگران می گوید: از کودکی به کوهنوردی علاقه داشتم و تصمیم گرفتم برای علاقه ام وقت بگذارم و در کلاس های آموزشی این رشته شرکت کنم. علاوه بر فتح قله های مرتفع کشور که همراه با گروه های مختلف کوهنوردی انجام داده ام، در دوره های آموزشی فدراسیون کوهنوردی شرکت کردم و حالا مدرک مربیگری و داوری یخ نوردی و کوهنوردی فدراسیون را هم گرفته ام. 3 سال پیش بود که تصمیم گرفتم مهارت هایم را با همکاری پایگاه امداد کوهستان هلال احمر شمیرانات که عملیات زیادی در مناطق کوهستانی انجام می دهد، وقف امدادرسانی به گردشگران و کوهنوردان کنم. علاوه بر این کوشش می کنم تجربیاتم را در رشته کوهنوردی به 30 بانوی امدادگر که آنها نیز در این پایگاه فعالیت می نمایند منتقل کنم.

  • نجات مرد جوان از مرگ حتمی

روزهای آخر هفته، ارتفاعات توچال مقصد بسیاری از اهالی مناطق شمالی شهر، طبیعت گردان و کوهنوردان تازه کار و حرفه ای است. اگرچه ارتفاعات توچال بیخ گوش تهران قرار گرفته و فاصله چندانی با محدوده شهری و مراکز درمانی آن ندارد اما حادثه اینجا در چند کیلومتری شهر نیز در کمین طبیعت گردان کم تجربه تر نشسته است. وقتی حرف خاطره هایش از امدادرسانی به گردشگران و طبیعت دوستان به میان می آید، مهریزی از لحظات شیرین نجات جان حادثه دیدگان برای مان می گوید: از آنجایی که ارتفاعات توچال فاصله چندانی با تهران ندارد، در روزهای تعطیل و آخر هفته ها مقصد بسیاری از طبیعت گردان است. در این میان بعضی از افراد که تخصص و مهارتی در کوهنوردی ندارند بدون تجهیزات و امکانات مناسب تصمیم به صعود می گیرند. حتی عده ای به صورت انفرادی به دل کوه می زنند که نتیجه ای جز حادثه ندارد. مدتی پیش 2 نفر از کوهنوردان غیرحرفه ای بدون کمترین تجهیزات ایمنی و تخصصی صعود به تصور اینکه در ارتفاعات نزدیک تهران حادثه ای برایشان رخ نمی دهد تصمیم به صعود گرفتند. زمستان بود و بارش برف و دید ناکافی باعث شده بود جهت بازگشت از ارتفاعات را گم نمایند. از آنجایی که غذا و لباس مناسب هم نداشتند دچار سرمازدگی شدید شدند. وقتی خبر گم شدن آنها به پایگاه رسید، همراه گروهی از امدادگران به منطقه اعزام شدم و با پیمایش جهت صعود، آنها را درحالی که سرمازدگی و افت فشار تمام توان شان را گرفته بود پیدا کردم. پس از انجام اقدامات اولیه آنها را به پایین قله منتقل کردیم. اگر کمی دیرتر رسیده بودیم، شاید دیگر آنها زنده نبودند.

  • یاری های اولیه در ارتفاع 3 هزار متر

بیشترین آسیب هایی که در کوهستان های شمال شهر، گریبان گردشگران و کوهنوردان تازه کار را می گیرد ناشی از ناآشنایی با مقدمات امداد و روش های یاری های اولیه است. اما مهریزی برای آموزش گردشگران ارتفاعات شمیران هم دغدغه دارد و هرگاه برای عملیات امداد و نجات یا آموزش گروهی از کوهنوردان علاقه مند به ارتفاعات شمیرانات اعزام می گردد، زمانی را هم به آموزش شهروندان اختصاص می دهد.

خودش دراین باره می گوید: بسیاری از حوادثی که در ارتفاعات گلابدره، توچال و... برای گردشگران رخ می دهد، قابل پیشگیری است و با افزایش آگاهی و دانش کوهنوردان از یاری های اولیه آسیب های کمتری برایشان ایجاد می گردد. خوشبختانه هر بار که با این هدف به کوهستان رفتم با استقبال خوب گردشگران روبه رو شدم و خیلی ها با انگیزه انتقال این آموزه ها به اعضای خانواده و همنوردان شان و نیز امدادرسانی در مواقع لزوم به دیگر کوهنوردان و گردشگران پای درس ها و آموزش ها می نشینند.

  • اکتشاف در عمیق ترین غارها

مهریزی، غارنوردی را علاقه اصلی و رشته ورزشی تخصصی اش می داند و در عملیات های اکتشاف بعضی از غارهای کشور و دنیا حضور داشته است. او نخستین بانوی ایرانی است که به عمیق ترین غار کشف شده دنیا قدم گذاشته و در حقیقت عضوی از تیم اکتشاف عمیق ترین غار شناخته شده دنیا بوده است. خودش در این باره می گوید: نخستین و تنها بانوی ایرانی هستم که تا امروز به غار کروبرا در جمهوری آبخاز که عمیق ترین غار کشف شده دنیا است قدم گذاشته ام. در واقع عضوی از تیم اکتشاف این غار بودم و توانستم تا عمق 2هزار و 80 متری این غار را کشف و معرفی کنم. مهریزی عضو تیم اکتشاف غار جوجار کرمانشاه، عمیق ترین غار ایران نیز بوده است.

او همان طور که توانایی کوهنوردی اش را برای امدادرسانی به گردشگران به کار گرفته، استعداد و دانش غارنوردی اش را هم به خدمت هموار کردن جهت برای گروه های علاقه مند به غارنوردی و کاهش احتمال خطر برای غارنوردان درآورده است: غارنوردی، علاقه مندان زیادی دارد و گروه های بسیاری برای پیمایش غارهای کوچک و بزرگ به نقاط مختلف ایران و دنیا سفر می نمایند. در نتیجه همیشه احتمال بروز حادثه در غارها وجود دارد. به ویژه غارهایی که تا به حال کشف نشده و خطرات بسیاری برای غارنوردان خواهد داشت. جهتهای غار توسط تیم اکتشاف بازگشایی می گردد تا اگر در آینده حادثه ای در آن غار رخ داد تیم های امداد و نجات برای انجام عملیات، کار آسان تری پیش رو داشته باشند. برای همین هر سال در مانورهای غارنوردی که برای آموزش و حفظ توان بدنی برای امدادرسانی در مواقع لزوم برگزار می گردد شرکت می کنم تا برای امدادرسانی نیز آمادگی کامل داشته باشم.

ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 34253

به "فاتح قله های مهربانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاتح قله های مهربانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید