معاون ظریف: بیشتر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است، رایزنی با دیگر کشورها برای تردد تجار

به گزارش مجله سرگرمی، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با بیان اینکه بیشتر مرزهای کشور به جز مرز ترکمنستان باز است، گفت که نمایندگی های ایران در خارج از کشور در حال مذاکره با کشورهای میزبان برای تردد تجار و بازرگانان هستند.

معاون ظریف: بیشتر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است، رایزنی با دیگر کشورها برای تردد تجار

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران، غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) در گفتگویی مطرح نمود که کنندگی های ایران در خارج از کشور در حال مذاکره با کشورهای میزبان برای تردد تجار و بازرگانان در شرایط کنونی هستند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه درباره اینکه در حال حاضر نفرات و تجار در شرایط کنونی و شیوع کرونا نمی توانند به راحتی تردد کنند، گفت: بیشتر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است. ترکمنستان مرزهای خود را به روی همه کشورها اعم از همسایه و غیرهمسایه به علت کرونا بسته است و آنگونه که مقامات ترکمنستان ادعا دارند کرونا در این کشور دیده نشده و آنها برای حفاظت خود از آسیب های کرونا، تقریبا همه مرزها را بسته اند.

وی اضافه نمود: خوشبختانه در سایر مرزهای ما تردد کالا ادامه دارد و فعال است اعم از مرزهای شرقی، غربی، شمال و جنوب و کالا در حال رفت و آمد است، ولی برای تجارت تنها نمی توان به حمل و نقل کالا اکتفا کرد و افراد باید بروند و مذاکرات داشته باشند و با هم کار انجام دهند.

انصاری اضافه نمود: امیدواریم بحث هایی را با کشورهای همسایه برای راه های عادی سازی تردد بین مرزها به ویژه در حوزه تردد نفر شروع کنیم، وزارت بهداشت کمک کرده و پروتکل هایی را برای ما فرستاده اند و این پروتکل ها را به همه کنندگی های خود در کشورهای همسایه و دیگر کشورهای دنیا فرستاده ایم، چرا که تردد نفر شامل هوا، دریا و زمین می شود و خواسته ایم کنندگی های ما با مقامات محل درباره اینکه دو طرف چه راه هایی را می توانند پیش بینی کنند که تردد امن نفر را داشته باشیم، مذاکرات خود را شروع کنند.

رانندگان و تجار افغان می توانند با رعایت مقررات وارد ایران شوند

وی گفت: طبیعتا برای رانندگان و تجار این کار را در ابتدا شروع می کنیم، همانطور که برای برخی از کشورهای شرقی این کار را کردیم و افغانستان و پاکستان پروتکل هایی را معرفی کردیم و رانندگان و تجار افغان می توانند با رعایت آن مقررات و براساس توافق با کشورهای طرف مقابل، وارد ایران شده و به کار خود ادامه دهند.

انصاری یادآور شد: به دنبال این هستیم که همین شرایط را با بقیه همسایگان در چارچوب هایی توافق کرده و با نظارت دقیق در مرزها شرایط رفت و آمد نفر (افراد) را نیز فراهم کنیم.

وی در این باره مطرح نمود: کشوری مثل افغانستان الان دستورالعمل آن رفته و سفارتخانه ها و سرکنسولگری های ما می توانند در چارچوبی که وزارت بهداشت تعیین کرده برای راننده ها و تجار آن کشورها ویزا صادر کنند و امیدواریم در آینده بتوانیم این کار را برای بخش های دیگر ترددهای نفر گسترش دهیم.

معاون وزیر خارجه اضافه نمود: در حال حاضر سفارتخانه و سرکنسولگری های ما در عراق با مقامات دولت میزبان در تماس هستند که راهکارها را برای رفت و آمد نفر پیدا کنند، ضمن اینکه تردد کالا و کامیون بین دو کشور فعلا در مرزها فعال است.

انصاری گفت: در کشورها شرایط کرونا متفاوت است. خوشبختانه در ایران با توجه به تمهیدات خیلی خوبی که اندیشیده شد، الان به مرحله ای وارد شدیم که زندگی همراه با کرونا است.هم مردم احتیاط های لازم را انجام می دهند و هم زندگی عادی در حال شروع شدن است.در کشورهای دیگر چنین نیست، در برخی از کشورها هنوز نگرانی هایی وجود دارد و ممنوعیت های رفت و آمد است و باید در طول مذاکراتی که با آنها داریم کم کم اطمینان ایجاد کنیم که با کنترل هم می شود رفت و آمدها را شروع کرد و امیدواریم هر چه زودتر این قضیه محقق شود.

به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه همچنین در تشریح جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی گفت: امروز محور اصلی جلسه، صادرات به عنوان اقدامی که کمک بزرگی به جهش تولید خواهد بود و قطعا صادرات کمک خوبی به تولیدکنندگان خواهد بود که بتوانند قیمت های خود را در صحنه بین المللی جاری و ساری کنند.

وی اضافه نمود: در خصوص صادرات محصولات کشاورزی و محصولات پایین دستی نفت نیز صحبت شد. خوشبختانه با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و چهار فصل بودن کشاورزی در ایران، می توانیم یکی از صادرکنندگان عمده در منطقه باشیم، نه تنها تامین کننده نیازهای کشورهای همسایه، بلکه می توانیم بازارهای بین المللی را نیز هدف قرار بدهیم.

انصاری با بیان اینکه سال گذشته سال بسیار خوب و پیروزی بود، گفت: سال جاری با توجه به آب و هوا قطعا می تواند سالی پیروز تر و کارآمدتر باشد. امیدواریم بتوانیم در هماهنگی که بین بخش ها و وزارتخانه های ذیربط ایجاد می کنیم، سال آینده موضوع مهمی در بخش صادرات و به ویژه محصولات کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به حساسیت موجود در سطح دنیا برای جابه جایی محصولات کشاورزی، گفت: ضمن ملاحظه این حساسیت ها، معتقدم سال جاری را برای خودمان سال صادرات و واردات هوشمند قرار دهیم. وارداتی که جهت دار و کمک به تولید باشد و صادراتی که ضمن تامین نیازهای داخلی بتوانیم بازارهای منطقه را در کنترل خودمان قرار بدهیم.

ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 87655

به "معاون ظریف: بیشتر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است، رایزنی با دیگر کشورها برای تردد تجار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معاون ظریف: بیشتر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است، رایزنی با دیگر کشورها برای تردد تجار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید